Oproep van de NVDV (De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie.), voor in hun blad HEEL de HUID   Beste mensen, Zoals jullie waarschijnlijk weten geeft de NVDV onder andere een publieksmagazine uit, getiteld HEELdeHUID. In dat magazine willen we graag vooral ook patiëntenervaringen naar voren brengen. Zo hebben we in het verleden onder andere thema’s als ’tijd’ en ‘huid en kleding’ belicht. Hoe?  Door gericht naar persoonlijke ervaringen te vragen.
Dat was een succes. Die aanpak beviel ons vooral goed omdat we om die manier een heterogeen scala ‘stemmen’ vanuit de ervaringswereld van huidpatiënten konden publiceren. En dat is een belangrijk oogmerk van ons magazine. We willen jullie daarom vragen om jullie medewerking inzake een thema dat we het komend najaar willen belichten. Dat is het thema ‘jeuk’. Bij dat thema denken we bijvoorbeeld aan vragen als: Hebt u continu jeuk, of meer in golven / vlagen, of alleen ’s nachts heel de huid

Iedereen krijgt verder de vrije hand bij het invullen van dit thema. De redactie zal de inzendingen vervolgens redigeren.

Wel wordt het volgende gevraagd: Mogen we de verhalen afdrukken met vermelding van jullie volledige voor- en achternaam, of kiezen jullie ervoor anoniem te blijven; dat laatste zullen we natuurlijk respecteren.

Verhalen sturen naar: Destah Dekker (d.dekker@nvdv.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *