Carolien

Mooie vrouwelijke leden van Red Vulva,

Vandaag exact 4 jaar geleden kreeg ik het nieuws te horen, dat ik voorstadium vulvakanker had, lichen sclerosus én HPV op mijn vulva. 

Mijn/ onze wereld stortte in. Ik en mijn vriend wiste niet wat we hoorde. Wát heb ik? Voorstadium vulvakanker? Nog nooooit van gehoord. Begin januari 2018 was ik 30 geworden en gaf ik gehoor aan het baarmoederhalsuitstrijkje, die kwam verkeerd terug. Na verdere onderzoeken en biopten kwam daaruit dat ik voorstadium baarmoederhalskanker had én HPV op mijn baarmoederhals. Tijdens de 1e lisexcisie zag een oplettende gynaecologe witte vlekjes en nam daar een biopt van. En toen die dag… vandaag 4 jaar geleden dé uitslag…

Eind december kreeg ik een oproep of ik proefpersoon wilde zijn in de nieuwe geopende wetenschappelijke studie/onderzoek naar de ziektekenmerkers van VIN (voorstadium vulvakanker waar nog héél weinig over bekend is.

Ik zette me toen al 3,5 jaar in om een studie te laten openen hiervoor want ik wil beter worden! Inmiddels 2x lisexcisie gehad en nu 2,5 jaar “schoon” verklaard in de baarmoederhals én ook geen HPV meer omdat ik zelf de benodigde vaccinatie heb gekocht.

Helaas wel nu in totaal 6 laseroperaties gehad aan de vulva. De lichen blijft en het HPV ook.

Voor het wetenschappelijk onderzoek heb ik op 30 januari gebokst samen en met 75 vrouwen letterlijk en figuurlijk tegen het voorstadium vulvakanker, en een actiepagina geopend in samenwerking met het Antoni van Leeuwenhoek Foundations om geld in te zamelen en een steentje bij te dragen aan dit fantastische nieuwe onderzoek.

Neem uw tijd om het te lezen, het is een hoop. Met veel info en veel persoonlijke info over mijn afgelopen 4 jaar.

Ik wil u vragen om de link te delen en als u wilt om te doneren🙏 alle beetjes helpen🍀

Actiepagina

Warme groet,

Carolien Boshuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *