Naamloos-3

Bij Red Vulva staat preventie hoog in het vaandel. Het voorkomen van een aandoening is natuurlijk heel belangrijk. Dit is de reden dat wij ons inzetten voor een goed vaccinatiebeleid tegen HPV (humaan papillomavirus). 

medical-ga0f44287c_1920-2 Vandaag was in het nieuws dat de opkomst voor de prik tegen HPV dit jaar lager was dan andere jaren. Dit vinden wij zorgelijk! 
Dit jaar waren voor het eerst de jongens ook uitgenodigd en de leeftijd om te vaccineren was verlaagd naar 10 jaar. Of dit de reden is voor een lagere opkomst is moeilijk te zeggen, wij zien dat er vooral KENNIS ontbreekt.  NOS over opkomst why-gb8d4d3a99_1920 Side-Effects monster-gd74700536_1920

Waarom moet mijn kind gevaccineerd worden?

Wat zijn de bijwerkingen van het vaccin?

Wat is HPV eigenlijk?

En…daar willen wij als Stichting Red Vulva verandering in brengen. Goede voorlichting en kennis over het HPV virus en vooral welke aandoeningen je erdoor kunt krijgen, zijn essentieel om een juiste keuze te kunnen maken in wel of niet vaccineren.

Lees hieronder het interview met dokter Bram ter Harmsel (lid van onze medisch adviesraad), waarin hij uitlegt wat het HPV virus is en wat je er van kunt krijgen.

Interview

Bekijk ook de 5 daagse info-campagne over HPV van Stichting Red Vulva. En maak daar de quiz om uw kennis over HPV te testen!

5 daagse info over HPV

Volg ons, binnenkort volgt er meer over het HPV virus.

Meer betrouwbare info over het HPV vrius op: Samen tegen HPV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *