Home
Red Vulva is momenteel bezig met een inzamelingsactie. Steun ons hier!

Tijdens vakantie met de camper in 2015 kreeg ik opeens veel last van jeuk en schraalheid rond mijn vagina. Ging na de vakantie meerdere malen naar de huisarts, die telkens keek en wisselend zalven gaf tegen eczeem en schimmels. Niks hielp echt. Ik smeerde zelf al voortdurend met vaseline-parafine zalf die het een beetje verzachtte. Ik had er veel last van, fietsen en sex werden steeds pijnlijker en soms onmogelijk. Eind 2018 had ik er genoeg van en vroeg om doorverwijzing. De dermatoloog gaf voor 2 maanden Dermovate zalf en als dat werkte zou het LS zijn. De diagnose werd idd gesteld en ik was opgelucht dat het nu duidelijk was en behandeld werd. Dat ik jaarlijks op controle moest omdat het in sommige gevallen vulvakanker kon worden vond ik wel geruststellend. Om diezelfde reden vertelde ik het zoveel mogelijk vrouwen in mijn omgeving, zodat zij niet zo lang zonder goede diagnose rond zouden lopen. Maar, ik leefde gezond en dacht niet dat ik kanker zou krijgen. September vorig jaar voelde ik bij het zalven een heel klein wratje op mijn perineum. Het zou wel niks zijn, dacht ik en in november moest ik toch op controle. De schrik was groot toen en een biopt genomen werd en het idd dVin en mogelijk kanker was. Ik werd doorgestuurd naar oncologische gynaecologie van Maastricht UMC en vlak voor kerstmis, midden in de coronatijd geopereerd. Hoewel het plekje erg klein was werd mijn hele perineum verwijderd en tot op de darm in de diepte gesneden. Het is nu mooi genezen en alleen de poortwachterklieren in mijn liezen zijn verwijderd want die waren schoon. Door de operatie is mijn vagina ingang zo klein geworden dat penetratie onmogelijk is. Ik overweeg een introïtus plastiek operatie maar wil hiermee wachten tot de kanker minstens 2 jaar weg gebleven is. Die onzekerheid is groot en daardoor is mijn leven totaal veranderd. De eerste maanden na de operatie voelde ik mij gedeprimeerd en ervaarde het leven als door een grauwsluier. Gelukkig gaat dat nu beter. Ik heb mijn conditie terug en kan weer genieten. Maar de kans opnieuw kanker te kunnen krijgen omdat de LS nooit over gaat blijft.