De Vulva

Vulva-met-benamingen-16-05

Op deze tekening zie je waar de vulva uit bestaat

De vulva wat is dat eigenlijk?
"De uitwendige geslachtsorganen van de vrouw".

Veel vrouwen weten niet eens dat ze een vulva hebben, laat staan dat ze precies kunnen zeggen waar zij uit bestaat.

In de volksmond heeft de vulva ontelbaar veel namen gekregen zoals: plasser, kut, voorbips, doos, flamoes, gleuf, poes, pruim, spleet enz.
De werkelijke benaming is niet bekend, soms wordt er wel heel chique vagina gezegd maar ook die benaming is onjuist, zoals jullie op de tekening kunnen zien is de vaginaingang het begin naar een kanaal wat ongeveer 10 cm lang is en uit mondt in de baarmoeder.

Het taboe rond de vulva begint dus eigenlijk al bij de benaming

Om het taboe rondom de vulva te doorbreken, moeten we dus beginnen met het benoemen ervan.

Hoe kun je bij een klacht aan je vulva anders duidelijk aan een arts benoemen waar je last van hebt. Als je zegt dat je jeuk aan je vagina hebt, zal een arts aan andere klachten kunnen denken, dan wanneer je zegt dat je last aan je vulva hebt.

Het mysterie rond het woord "Vulva"
Je kunt op Facebook pagina's aanmaken over de meest rare dingen, sowieso over alle ziektebeelden en het lichaamsdeel waar het betrekking op heeft. 
Behalve over de "Vulva", Facebook associeert dat gelijk met seks(sites) en de naam komt er niet door heen. Terwijl het toch echt GEWOON bij je lichaam hoort. Het gaat dus wereldwijd fout, de vulva benoemen is moeilijk!
Het is tijd om daar eens iets aan te gaan doen dus.

Als je naar de dokter gaat, zeg je dan ik heb last van mijn

Wat weet u over de vulva? Doe deze korte quiz