Home
Red Vulva is momenteel bezig met een inzamelingsactie. Steun ons hier!

De Vulva wat is dat eigenlijk?

“De uitwendige geslachtsorganen van de vrouw”. Veel vrouwen weten niet eens dat ze een vulva hebben, laat staan dat ze precies kunnen zeggen waar zij uit bestaat. Test jouw kennis met de Vulva quiz.

Het taboe rond de vulva begint al bij de benaming

In de volksmond heeft de vulva ontelbaar veel namen gekregen zoals: plasser, kut, voorbips, doos, flamoes, gleuf, poes, pruim, spleet enz.
De werkelijke benaming is niet bekend, soms wordt er wel heel chique vagina gezegd maar ook die benaming is onjuist, zoals jullie op de tekening kunnen zien is de vaginaingang het begin naar een kanaal wat ongeveer 10 cm lang is en uit mondt in de baarmoeder. Om het taboe rondom de vulva te doorbreken, moeten we dus beginnen met het benoemen ervan.

Vulva met benaming

Het mysterie rond het woord "Vulva"

Je kunt op Facebook pagina’s aanmaken over de meest rare dingen, sowieso over alle ziektebeelden en het lichaamsdeel waar het betrekking op heeft. 
Behalve over de “Vulva”, Facebook associeert dat gelijk met seks(sites) en de naam komt er niet door heen. Terwijl het toch echt GEWOON bij je lichaam hoort. Het gaat dus wereldwijd fout, de vulva benoemen is moeilijk!
Het is tijd om daar eens iets aan te gaan doen dus. Help ons hiermee door te doneren.