onderzoek

Het is ontzettend belangrijk dat er meer kennis komt over vulvaire aandoeningen en dat er meer onderzoek naar ontstaan, gevolg en behandeling/genezing komt.

Er wordt weinig onderzoek naar vulvaire aandoeningen gedaan, ons inziens omdat de het aantal patiënten en de impact van een vulvaire aandoening, zwaar onderschat wordt.

Helaas komt het nog steeds te vaak voor dat artsen vulvaire aandoeningen niet kennen of herkennen.
Te lang lopen vrouwen rond met een middeltje tegen een schimmelinfectie, een middeltje wat niet helpt omdat er een andere vulvaire aandoening aan ten grondslag ligt.
Artsen zijn vaak goed op de hoogte als het om de vagina-ingang gaat en alles wat daar achter ligt, maar het gebied om de vagina-ingang heen (de vulva) wordt vaak niet bekeken. Afwijkingen aan de vulva worden dus vaak niet opgemerkt.

Daarom pleiten wij ervoor dat er meer kennis van de vulva komt!

Dit kunnen wij bewerkstelligen door meer, veel meer, aandacht voor de vulva te genereren. Hiervoor gaan wij campagnes opzetten.

Om campagnes te maken hebben wij geld en media-aandacht nodig, dus een groot deel van ons werk bestaat uit het werven van fondsen en het vinden van sponsoren.

Als de bekendheid er is, volgt (medisch) onderzoek en kennis vanzelf