Home
Red Vulva is momenteel bezig met een inzamelingsactie. Steun ons hier!

Over Red Vulva

Red Vulva is een stichting die zich inzet voor het bewustmaken van aandoeningen rond de Vulva en om deze uit de taboesfeer te halen.

Missie

Als voorzitter van Stichting Lichen Sclerosus (één van de aandoeningen die ook op deze site besproken wordt) merkte ik, dat er nog steeds een taboe rust op alles wat met de vulva te maken heeft. Hierdoor worden aandoeningen aan de vulva vaak te laat opgemerkt en behandeld. Ik wilde hier graag iets aan doen maar met Stichting Lichen Sclerosus kon ik natuurlijk niet alle vulvaire aandoeningen onder de aandacht brengen, vandaar deze overkoepelende stichting die de belangen van alle vulvaire aandoeningen wil behartigen.

Visie

  • De vulva uit de taboesfeer te halen
  • Aandacht te generen voor de vulva
  • Vrouwen meer kennis te geven over de vulva
  • Lotgenotencontact aan te bieden.

Hoe willen wij dit bereiken?

Door meer over de Vulva te praten en de juiste informatie te verspreiden. Zo creëren we aandacht rond het thema en kunnen we zorgen voor preventieve maatregelen bij aandoeningen aan de vulva. Hierbij hebben wij veel contact met behandelaars en beroepsverenigingen zodat wij het beste advies kunnen geven. Wij kunnen dit allemaal alleen bereiken aan de hand van donaties.

> Steun ons hier

Ons super enthousiaste team

Ellen Swanborn
Voorzitter

Astrid Scheringa
Secreataris

Nettie Bosch
Penningmeester &
Donateursadministratie